Tehdy se skládá nejlépe

Tehdy se skládá nejlépe

Anotace: volně do noci

Nad ránem se skládá nejlépe,
však často není tužka ani místo.
Tohle, to nejde zapomenout,
to je tak jasné a jde to k sobě,
řeknu si to ráno a ono to zas přijde.
Nepřišlo to nikdy!

Navečer se skládá nejlépe,
to po celém dni - plném námětů
ulehám s hlavou, která sama mluví
a tužka, má milenka, jež vedle mne
v posteli proležela spoustu nocí,
právě dopsala!

V poledne se skládá nejlépe,
těsně před tím, než začnu jíst
a hlady šilhám po písmenkách novin,
ty sami se přeskupují a tvoří verše,
jen stisknout klávesy a zaznamenat.
Klávesnice je v nedohlednu!

Po ránu se skládá nejlépe,
když sotva probuzený sen, mi šeptá.
Slůvka, která poskládána do veršů,
líbila by se každé slečně, každé ženě,
však ranní spěch mě nutí nepsat.
Ujel mi autobus!

Tehdy se skládá nejlépe,
když žiji - svůj obyčejný život.
Jednou to přijde: rozepíši milenku,
přiblížím klávesnici, stihnu autobus
a právě tehdy, tehdy se bude
skládat nejlépe ...
Autor Obyčejný básník, 10.05.2010
Přečteno 357x
Tipy 22
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, palošáček, Zorenka Ježková, hašlerka, Patrik Mališ, Zasr. romantik, Psavec, ziriant, Skalsky Pavel, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky líbí St

15.01.2012 11:43:35 | Radek.oslov.Šafárik

Velmi pěkná:)

08.04.2011 13:46:00 | palošáček

Je to parádička...četl jsem moc rád!!!

10.05.2010 15:44:00 | Patrik Mališ

Je to zamyšlenkové...

10.05.2010 07:57:00 | NikitaNikaT.

Hezké :)

10.05.2010 01:07:00 | Surralis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí