* Kosmická

* Kosmická

Anotace: když on přichází...

Sbírka: Pierot pierotům svým...

Chodil tiše,
našlapoval,
tiše kráčel,
po měsíční obloze...
rozhazoval iluze...

Co našlápl,
to břinknutí lyry,
co došlápl,
v dálce slyšel výry.

Co hvězda,
to kamínek v potoce,
za každé šlápnutí,
za každý zvířený prach,
uklonil se hluboce.

Polární záře
mu byla cestičkou,
jež dálku smyla,
a kometa kytičkou,
která v opak o dálkách snila...

Usmál se...,
když pstruh
mu skočil do kapsičky,
on jej vylovil a zpět do vodičky...
Autor L. Šebestián Borský, 11.05.2010
Přečteno 271x
Tipy 9
Poslední tipující: CRASH, Markéta Hl., Psavec, labuť, Skalsky Pavel, CULIKATÁ, Jožin z Moravy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí