Zimní slunečnice

Zimní slunečnice

Anotace: o slunečnici, která byla vypěstovaná, aby rostla v zimě

na rozkaz mořských koníků a mlýnských kol,
na přání letušek a stewardů
v zimě jak mrtvou milenku,
slunečnici líbá sníh.

jak líčidlo se rozsypou,
po kraji uschlá křídla včelí,

uneste někdo jaro
a rozpáleným plechem mučte ho!

Za vás co jste mne zalévali

Bůh miluje mne,
ne však motýli

Jak dno bezedné propasti,

se sluncem umírám
a v noci žiji,

ač dýchám,
mrtvá jsem
Autor chloe, 22.12.2005
Přečteno 297x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

když se znova koukám na první sloku... dal bych jí i sto

24.08.2006 23:37:00 | Pe&Pa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí