Básně máji

Básně máji

Anotace: -sepsáno v předvečer prvomájový-

V předvečer májový
Chytám múzy nit,
Snažím se vyzkoumat,
Kde by se můj um chyt…

V čem tkví umělcovo nadšení,
Kde řeka poezie pramení,
Co nám chtěl ten pan Mácha říct,
A proč otáčím v knize života list,

Pokaždé když chci prožít nové
A zkouším přiblížit se řeči snové,

Kde slova plynou z úst tak samozřejmě,
Jež dojmy popisují tak věrně,
Jako by jimi samými byly...

Ztotožnit slova s náladou je umění,
Popustit uzdu fantazie -
Však děje si nevymýšlet
A pokusit se hledat dobré v realitě,
Neb aby jenom iluze byly zdrojem štěstí,
To mi připadá být velmi kruté...

Štěstí je nutno hledat,
Je ho pro všechny dost,
Jen každý pro starosti
Nevidí ho snad

A zahání do marnosti tenad
Každé štěstí, jež se skrývá
V maličkosti
Autor tmavovlaska93, 12.05.2010
Přečteno 502x
Tipy 8
Poslední tipující: carodejka, Boudicca, aniger, CULIKATÁ, Květka Š., klinika
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké, jako od Máchy, srdíčkové.

20.10.2010 12:32:00 | carodejka

Ano,štěstí se skrývá v maličkostech!

12.05.2010 14:39:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí