Když kvetou kaštany

Když kvetou kaštany

Anotace: ...

Když kvetou kaštany,
je fajn čas na to, zastavit se.
Vzhlédnout k jejich korunám.
Poklonit se trpělivosti,
se kterou přes zimu
shromažďovaly síly.

Když kvetou kaštany,
nabízejí hroznovité květy
pohledu lidí.
A my chodíme kolem,
jakoby se nic nedělo.

Když kvetou kaštany,
je fajn čas přestat mluvit o kaštanech.
Přestat mluvit vůbec.
I nejkrásnější slova,
nenahradí nepřítomnost gest.

Když kvetou kaštany,
je fajn čas kochat se krásou lidí,
kteří chodí kolem.
Tak nám snad neunikne
v co vykvetou.

Když kvetou kaštany,
je fajn čas luštit poselství,
našim zrakům stejně ukrytá
jako rozkvetlé koruny kaštanů.

Když kvetou kaštany,
je fajn čas.
Autor Eventris, 12.05.2010
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí