Slib

Slib

Anotace: Báseň z knihy Auroris, kterou se hlavní hrdina zavazuje "slouzit" jednomu z posvátných draků. Báseň recituje drak.

Sbírka: Tichá svíce

„Slibem svým se mi zavážeš,
přijde čas, kdy pramínky rozvážeš.
V nebi nebo na zemi, to už je tvůj osud,
žádám tě o sluhu, jenž sloužil ti dosud.

Snad nechci toho moc,
však ty žádáš mě o pomoc.
Ovšem ty radu slyšeti by si chtěl,
bez lásky by si poklekl a žíti neuměl.

Pamatuj, až přijde tvá chvíle,
nepřestávej, požene tě píle.
Tvá duše mi bude navěky sloužit,
přijde čas, kdy budeš po životě toužit.

Avšak tvá oběť v nouzi pomůže,
vyléčí místa, kde ranhojič nic nezmůže.
Až mračna se rozplynou a ty spatříš vránu,
neváhej a miluj, neboť otevře ti bránu.

Mým slibem, je tvůj slib zpečetěn…“
Autor Nomian, 16.05.2010
Přečteno 275x
Tipy 2
Poslední tipující: nikoolkaaa, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí