Houpavým veršem

Houpavým veršem

Anotace: po hladině červeného vína...

Houpavým veršem,
na vlnách žaludečních šťáv,
vínko stoupá do hlav,
a mě, zachtělo se psát.

Bez soudnosti polovičatých nahotinek,
s panáky od prázdných snů,
jen smyšlený svět kolem si tvořím,
a s ním v radosti usínám a žiji.

Hloubavým veršem,
nad poetikou hřebíku,
čmáranice v kostelním šuplíku,
jen kosočtverce a fotky malých děťátek.

S milostí boží do těl pronikají,
jeho jediná krev, vína to červená,
chutě nevídané potom myslí plují,
do kocábek našich přirození.

Houpavým stavem z vínka,
veršem do zdí zatloukám obrazy,
k ničemu jinému se také nehodí,
nechť malířem jsem i přesto horším…
Autor Láďa, 16.05.2010
Přečteno 258x
Tipy 15
Poslední tipující: Divoženka1, Psavec, Kubino 2, hašlerka, Mbonita, labuť, Bíša, Květka Š., Kars, 4LJFilip, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé ...

16.05.2010 11:41:00 | rezina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí