Muzejní noc

Muzejní noc

Anotace: ........

Rozevláté myšlenky poryvem větru
do tajných zákoutí v ospalých očích
nad rozzářeným městem srdce na dlani

probouzející se v čase na spaní
zkřížené cesty v půlnočním putování
novým objevům nezabrání

pod zvonkohrou na nádvoří
úsměvy tiše promlouvají

středověkými tanci roztančené stíny
v chladné noci
ve společnosti medoviny
a svařeného vína

v nekončícím davu různých osudů
plynoucích jak slova nevyřčená

z točícího se trdelníku
pár myšlenek a mám zas v srdci dýku
omamná vůně vábí smysly
a každý z nás chvíli myslí na nesmysly

když

pod hradbami v altánku

pomalu
ukládá se
Brno
ke spánku

a s ním i sny o ráji mizí
o městě
jež není mi cizí...
Autor padající do neznáma, 16.05.2010
Přečteno 251x
Tipy 18
Poslední tipující: pamp_elka, Lenullinka, ilona, E.deN, Bíša, Psavec, Eventris, strašidýlko-střapatý, CULIKATÁ, nejsembásník, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jse rodák a patriot...

16.05.2010 23:41:00 | Bíša

Brno blíž.. nejblíž

16.05.2010 22:11:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí