In nomine Patris

In nomine Patris

Anotace: ...

Chladné kapky tvé tělo zkrápí
nad tebou postava v černé kápi
a jeho hábit vpíjí se do mraků

Stojí nad tebou a v dlaních kříž -
mumlá si modlitbu… (In nomine patris…)
Slunce halí se v temném soumraku

Přichází další postavy bez tváří
až k tvému chudému, chladnému oltáři
Smuteční květiny hážou ti k nohám

A na prahu věčnosti vlci hladoví
čekaj, až vstoupíš do říše Hádovi
…(et Filii, et Spiritus Sancti…)
snad dopluješ dál…až k barevným duhám…
Amen…
Autor Chašmodský, 18.05.2010
Přečteno 272x
Tipy 9
Poslední tipující: Zorenka Ježková, teď už nikdo, labuť, Sima, strašidýlko-střapatý, Izza, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ST...

18.05.2010 18:05:00 | Sima

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí