jsem srdce zvonu

jsem srdce zvonu

Anotace: kovové žhavení

jsem srdce zvonu. Jsem litinové srdce zvonu a jen tak čekám. Někdo říká, že jen visím, ale já vím své. Já stojím a čekám na svou hodinu. Jsem srdce zvonu kostela a nikdo mi to nevěří. Vědí, že jsem srdce zvonu, ale nevěří, že jsem to já. Mně to vůbec nevadí, jsem tu už sto šedesát let, a proto vím své. Zvoník věděl. každý zvoník to věděl, ale dnes už neví. A já mlčím a čekám. Čekám na svou chvíli, abych se ozval. Někdo řekne, že jen tak bouchnu a pak zase nic. Ale já vím své.Ppočítám své minuty a zvoním. Někdo říká, že já to nezvoním, ale já vím své. Beze mne by nic nebylo. Beze mne by nebyl čas, čas jako vesmírná jednotka toku dějin. Prej ne já, ale zvon zvoní. No dobře, říkám a myslím si své. A kdo rozezní ten zvon, há? Zase já. A tak to jde pořád.

Ale od jisté doby je to přeci jen jiné. Něco se změnilo. Mám pocit, že zvon není on. Mám pocit, že zvon je ona. Jak dlouho jsem to přehlížel, jak dlouho jsem ji neviděl. Tedy viděl, ale netušil. Znám ji sto šedesát let a teprve teď jsem ji uviděl.

Zazvoním jí báseň.



jsem srdce zvonu na věži kostela,

jsem slitina kovu, co tluče do zvonu.

Jsem králem tónů hodin.

a čekám, až přijde ta chvíle,

čekám, až se budu vznášet,

čekám, až udeřím a zazním spolu s ní.

Proč říkají, že je to on, proč lžou?

Jen já přeci každou hodinu vím, jak se rozezní.

Rozezní se chvějíc celá a se mnou tónem pro věčnost té chvíle, pro mravence lidí, co dnes a zítra jdou si pocitem nekonečna.







je za pět minut a pošeptám ti ji. ale ne, to není o ní, to jsem já.




tak jinak-




jsem srdce zvonu.

jsem srdcem zvonu ve tvým stínu.

jsem jen srdcem nepatrným tvé mohutné hrudi.

jsem jen kladivem, co tě rozezní.

jsem nepatrné nic pro tvou slávu.
Autor slavekmiloslav, 19.05.2010
Přečteno 362x
Tipy 26
Poslední tipující: mkinka, humus, Nussichoco, isisleo, Gabrielle, Radek.oslov.Šafárik, Kouzelnice Prastará-Přítulná, Kajaro, Sisinka, Zorenka Ježková, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..za zvony.. 1*

27.08.2010 20:07:00 | isisleo

krasný ton z těch slov ST

30.07.2010 11:22:00 | Radek.oslov.Šafárik

zajímavě napsané,působivé

17.06.2010 08:54:00 | Sisinka

Přečetla jsem to jedním dechem. Je to zajímavé, docela působivé a řekla bych, že k zamyšlení... prostě to není jen o životě takovém...

04.06.2010 07:49:00 | NikitaNikaT.

Hezké, plynoucí ze srdíčka.))

19.05.2010 16:10:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí