Za světlem

Za světlem

Anotace: vzniklo z toho něco zcela jiného, než jsem chtěla:)

Proč se na mě tak díváš?
Máš hezký duhovky
a hezky se usmíváš,
praskají žárovky…

a střepy všude kolem.

Jemně sbíráš,
do dlaně ukrýváš,
lehounce nosíváš
k tělu bezvládím holém.

A už jen tma.

Zorničky do víček se vpily,
zas ta divná nadvláda stínů,
v jednu barvu slily,
s nepochopením,
v tichu sama se minu,
kamením.

S rozpálenými střepy bledší víc.

Skrz tmu nevidíš,
hlavně že běží křivka dechu,
běží, běží, neúnavně chvíc,
navzdory neslyšnému povzdechu,
z doslechu se klidíš.

Všichni pryč, za světlem,
beze strachu že někam narazíš,
jen rychle, zběsile, spěchem,
z potemnělého kouta odcházíš.

Tak pojď taky…
Autor Jiná, 19.05.2010
Přečteno 233x
Tipy 9
Poslední tipující: 4LJFilip, Bíša, CORONATION, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí