* Jako generál Žukov

* Jako generál Žukov

Anotace: plný vyznamenání....zklamání

Sbírka: Pierot pierotům svým...

A on si je přišíval
nitkou…

někdy sluneční paprsek
jindy pavučina
někdy struna houslí
jindy alkoholův náprstek
někdy nit Lucčina

Pierot šije, přišívá, ne! kouzlí

Přišívá na svůj bílý,
pršiplášť – však neprší
s ohromnou deutsch pílí.

V řadách knoflíků
v řadách gombíků,
nejsou to však vyznamenání a řády,
vykoupená hroby v řadách brzlíků


Ne za válku,
či zahálku,
ale za milost
pomoc
a vykoupení,
tam někde vzadu
absurdně
za pilnost….

absurdně
proč?
podle jaké strany?
Autor L. Šebestián Borský, 20.05.2010
Přečteno 269x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí