Mokré časy

Mokré časy

Anotace: inspirace letošními povodněmi a faktem, že to tak někde nemuselo být...

Při měsíční sonátě plynou věky,
plynou mokré vlasy
a neurvalá jsou koryta řek,
déšť tančí až do setmění chladné tango
a od rána bláznivý čardáš s příchutí trpkých otázek,
proč vylila se řeka z břehů,
proč rozpadly se hráze našeho lidství,
co bude dál,
kdo postará se o padající hvězdy a vlhké podnebí,
když kapky již nepohltí nedohledné tůně,
které Zemi samy splácí cizí dluh,
když neblýská se na lepší časy,
Je čas splývání na hladině mamonu,
ale jak tak splynout a vlastně s kým?
Jak chytnout ty konce za správný konec?
Úsměv ale nestačí, nemá ani křídla,
ani nás na svém kouzlu křečovitých rtů nikam nedoveze,
je navíc loďkou pouze okamžitou
či jakousi atrapou.
Úsměv nepomůže, úsměv jen napoví,
že stačí tak málo, aby bylo zase „líp.“
Autor Martin Kredba, 21.05.2010
Přečteno 311x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, Špáďa, Sllunce, labuť, komantytapel, Psavec, CULIKATÁ, hauskaa, Agniezka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné úvahy, plné poezie.

13.08.2010 13:17:00 | Špáďa

Příroda nás porazila.

21.05.2010 18:53:00 | Psavec

Moc krásně napsaná!St.

21.05.2010 18:18:00 | CULIKATÁ

To, co přišlo letos, si myslím, že být muselo. Resp. i kdyby ty hráze byly, to kvantum vody bysme neukočírovali. Nezbývá než sportovně uznat, že příroda je stále mocnější než Sborná.
Verše pěkné, máš dobrou slovní zásobu.
ST

21.05.2010 16:34:00 | hauskaa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí