Nemoc nazývaná Válka

Nemoc nazývaná Válka

Anotace: V jednu chvíli jsme zcela nevinní, a v té další už máme pykat za stovky zmařených životů.

Kolik roků,
sladkých let už uběhlo,
a nad mým životem,
slunce vysvitlo.
Poprvé,
když spatřil jsem Tebe -
jasnou hvězdu,
co spadla mi z nebe.

Láskou k Tobě,
tehdy jsem zahořel,
za měsíců pár,
těžkou nemocí ochořel,
nemocí krutou,
Válkou nazývanou –
v den naší svatby,
nikým nepozvanou.

Pro tyhle časy,
stále nás cvičili –
když pak Pearl Harbor,
Japonci zničili –
vzedmul se velký,
Ameriky duch,
jehož pád nastartoval,
atomový výbuch…

Lidstvo zakusilo,
sílu nezměrnou,
srovnávat dá se,
snad jenom s přírodou.
Lidi na tisíce kousků,
našli pak kvůli nám –
mně – válka skončila –
lidstvo se poučilo – skutečně?

Válka – nemoc –
vyléčit se nedá,
byť kupředu jde,
vývoj i věda.
Odtrženi od všech,
synové a dcery vlasti,
budoucí odkaz,
pln slzí a strasti.
Autor Amable seňor Marek, 21.05.2010
Přečteno 243x
Tipy 12
Poslední tipující: RešHeNúnHe, Psavec, CULIKATÁ, Agniezka, rezina, Zorenka Ježková, Kett
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pááni...to jsem vážně ani nečekal...DĚKUJI vám všem!Ani nevíte, co to pro mě znamená, protože jsem tuto báseň publikoval včera a už nyní tu mám tolik tipů, a dokonce i ST! Ještě jednou DĚKUJI! :-)

22.05.2010 20:44:00 | Amable seňor Marek

parádní ST

22.05.2010 11:33:00 | xoxoxo

I mně se líbí,máš St.

21.05.2010 20:28:00 | CULIKATÁ

Moc..Moc líbí...

21.05.2010 18:50:00 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí