Proč?

Proč?

Anotace: ???

PROČ?

Proč někdo trpíme a jiní život milujeme?
Proč chyby děláme a pak jich litujeme?

Proč je tak snadné spadnout ke dnu?
Proč není sníh v červenci a je v lednu?

Proč si všímáme různých znamení?
Podléháme klamu, sebezničujícímu mámení.

Proč lidé ubližují a zabíjejí pro radost?
Což za to necítí k sobě samým ani zlost?

Kam se podělo jejich svědomí?
Nemohlo odejít co nikdy nebylo,
kéž by se stal zázrak a vše se změnilo.

Jenže toto se nemůže stát,
to se dříve i hebký samet promění v drát.

Lidé si dále budou vrážet do zad nože,
radovat se z pocitu, že způsobují zármutek a hoře.

Za čin druhého jiný trpí,
ať už je živý nebo mrtvý.
Autor Samanta, 25.05.2010
Přečteno 250x
Tipy 13
Poslední tipující: Wor, Fenceless, Zorenka Ježková, Psavec, CULIKATÁ, Mbonita, Elisha, Agniezka, Kars
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vždycky jde přerušit ten řetězec nenávisti, kdy je jednomu ublíženo a ten to posílá dál. Musel by ale každý začít u sebe. Jinak to je donkichotský boj. Nemyslím ale, že za to nestojí.

22.04.2012 00:06:29 | Wor

Ano, těch proč je bezpočet
jak podivný je mnohdy náš svět
ST

25.05.2010 20:33:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí