Otázky...

Otázky...

Anotace: ....

Posadit se do stínu stromů,
posadit se a nejít domů,
to bych si teď nejvíc přála,
se zvířaty si tu hrála.
Ty nezklamou co svět světem stojí.
Ty nezklamou snad že se bojí?
Bojí se že zklameš sám,
věř mi tohle dobře znám.
Teď hadi se plíží tmou,
své přátelství mi navrhnou,
přijmout je a zůstat s nimi,
tam kde vládnou noční stíny?
Po nich sovy noční ptáci,
po pěšině za mnou kráčí,
zůstaň s námi dcero noci,
budeš vládnout velkou mocí.
Pojď s námi náš pán tě zve dál,
na tvou počest pořádá se bál,.
Pojď s námi kde zrada není,
pojď s námi už je po setmění.
Zapomeneš na lásku ba i zradu,
pojď s námi , pojď do našeho hradu,
přejdem jenom řeku Styx,
nebudeš se chtít vrátit víc.
Ach jak šla bych s vámi ráda,
ale zanechat tu mám kamaráda?
Ještě nejdu, ještě není správný čas,
ještě nezeptal se osud, "jak se máš"?
Ještě musím splnit slib,
až pak můžu v klidu jít.
Ale vím bude to velmi brzy,
už vím jak přetvářka a zrada mrzí.
Přece šla jsem na bál, krásný byl,
a tam se mi pán noci zaslíbil.
Však za svítání šla jsem domů,
provázelo mě jen dunění hromů.
Kolem však rozlila se slunce záře,
už neviděla jsem noční tváře.
Kolem vidím poletovat denní ptáky
ale tam ve tmě drží moje draky.
Byla to pravda nebo jen sen se mi zdál?
Měla jsem zůstat nebo jít životem dál?
Kdo na tohle mi odpoví?
Najde se někdo, kdo tohle všechno ví?
Autor Issy, 26.05.2010
Přečteno 259x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí