Proč stvořil člověk boha a bůh člověka?

Proč stvořil člověk boha a bůh člověka?

Anotace: Člověk lepší než bůh? Rozpor, protimluv? Aby dokázal,že je lepší stačilo by,aby uskutečnil takové stvoření světa,v němž nikdo by neumíral,proto aby žili jiní, nikdo by nezabíjel,aby za život život získal,v němž jediným bohatstvím byly by krásy života

smích ve větru a v němž byla by zákonem přívětivá ochota všech....René Oppitz



Proč stvořil člověk boha
a bůh člověka?

Troufalost jesť to veliká
tvořit si podle nálady
rozkvetlé louky, oblaka
kyselý déšť a záplavy

Snad špatné sny a horečka
plynnatost či kurděje
přiměly boha člověka
obléct si roucho naděje

Pod maskou damašku a hedvábí
blýskla se černá stopa lsti
věř a víra tvá tě uzdraví
a jestli ne tak bůh ti odpustí

že rozkvetlé louky voní olovem
a hvězdy maj pomníčky podél cest
v pistoli zůstaly dva náboje
člověčí víra a boží trest
Autor lampicka, 29.05.2010
Přečteno 304x
Tipy 5
Poslední tipující: Kozoroh 1, WAYWARD, susana načeva, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...odvážné ST

10.09.2010 01:33:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí