Nadechnout a vydechnout

Nadechnout a vydechnout

Anotace: Prostě jen dýchat

Ublížená světem
Tmou nepohlcená
Kráčí si svou hlavou
Tváří nepromočenou
Myslí nezačerněnou

Jen tělo jí bolí
Jen srdce jí bolí
Jen myslet jí bolí
Dýchat však ještě může

Nadechnout a vydechnout

Svět kolem ní
Jí nechutný přijde
Pohlcená vším špatným
Sedí na lavičce a hledí před sebe
Odpověd na to vše nenachází

Nadechnout a vydechnout

Šedá kašna na ní hledí a voda nikde
Hodiny odbíjí půlnoc
A lampy svítí na zem pod sebou
Vedle sebe sklenku plnou
Její nářek rozléhá se pod krajinou

Její slzy hojit by mohly
Tolik zdravých by bylo
Nemocných by ubývalo

Prohrábne si vlasy
Tmou nepohlcená
Nechá stéct poslední slzu po své líci
A zkusí v sobě znovu zapálit tu svíci

Nadechnout a vydechnout
Nadechnout a vydechnout
Nadechnout a vydechnout
Autor PoeziGirl, 29.05.2010
Přečteno 502x
Tipy 4
Poslední tipující: NikitaNikaT., Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle se mi moc líbí, velmi působivé, upřímné, ovšem zároveň hodně bolavé. Přesto ST! za obsah.

04.06.2010 09:44:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí