Galéry,koráby v dávných dobách to byly skvosty.

Galéry,koráby v dávných dobách to byly skvosty.

Anotace: Stavba galéry je náročná,obvzláť, když je to poprvé.

Vážení básníci, mám v básních pomlku,
vyrábím galéru a tak se jistě vyhnu maléru
a nebo né?
Kdo si hraje nezlobí, to je staré přísloví,
je lépe doma sedět a tvořit dílo,
nežli v hospodě trčet, pít kořalu i pívo.

A kdyby jedno, budiž,
však většinou se s hlavou bolavou vzbudíš.
A proto je lepší koráb tvořiti
a do věků pirátů zpět se v mysli nořiti.
Avšak neslepuji nějakou lodě skládačku,
ale galéru vlastní výroby,
doslova co dům dal, někdo by se snad i bál,
ale já vím, že s Boží pomocí to vzládnu,
talentem prý,jak říká žena, hodně vládnu.

A tak první co jsem ženě zcizil,
bylo prostírání z korku, místo balzy,
pak se ztratil rámeček s obrázkem,
základní kámen lodě,
však nechtěl jsem být jako zloděj
a vše jsem ženě raděj vyklopil.
A pak ještě prostěradlo na plachty že budu chtíti,
žena mě pak už chtěla rovnou zbíti.

Však nezbila mě, zná mě dobře,
Galéru už v představách skoro vidím,
jak se skví na nábytkové ploše.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 29.05.2010
Přečteno 341x
Tipy 17
Poslední tipující: Iv, Kokonut, ilona, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak ať ti vyjde jak si přeješ.Uršitě bude krásná.

09.06.2010 00:24:00 | Iv

Tvořivá mužská duše se nezapře a ženy? Ty musejí být hold tolerantní :-)

05.06.2010 02:44:00 | Kokonut

Marku,už se rýsuje,dnes budu dělat celý den okénka,jo a bude i svítit!:-)

31.05.2010 09:34:00 | Jeněcovevzduchukrásného

St..

30.05.2010 09:47:00 | Květka Š.

Jste s manželkou správná dvojka,tak se dílo jistě podaří:)

29.05.2010 22:32:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí