Hrad z písku.

Hrad z písku.

Anotace: Život jako hrad..

Hrad z písku.

Pod májovou oblohou,
na pískovišti starém,
jen já a mí přátelé.
Děti jindy skotačící,
ulehly už v postele.

Náš čas nastal,
zmizel leden,
i jaro skoro doznívá,
na obloze,
jak kyblík s medem,
noc temnou barvu rozlívá.

Stavíme hrad,
už jdou zdi vidět,
i příkop a hradní věž též snad.
Koho by jen napadlo to,
že večer si tu příjdem hrát.

Marné moje snažení je,
věž nedaří se dostavit,
tak plán už tajně zosnuje se,
aspoň v boření se proslavit.

Tu ráz jedna, druhá, třetí noha,
ve zdi díru proráží,
marná moje obrana je,
i mne na zem poráží.
Utíkájí smějíc se,
temnou noční ulicí,
a mě dnes už nic se nechce,
když vidím hrad náš bortící.

Jen otisky tam zanechali,
pár bot,
a spoušť v těch místech,
kde kdys stával z písku hrad,
i příkop již je zasypaný,
a zeď?
Už nejde rozeznat.

Marná práce,
lidská snaha,
z vlasů písek vytřepám,
oděn spoře do polonaha,
však jak nahý si připadám.

Mé sny, představy a kouzla,
co v hlavě jsem si poskládal,
vzaly za své marná touha,
jak Ten hrad teď vypadám.
Autor Atilla, 31.05.2010
Přečteno 524x
Tipy 12
Poslední tipující: Gabrielle, 666 Idiot MCR, ilona, Psavec, CULIKATÁ, Doradan, Flamy, BARBYE
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já moc kritiku psát neumím, pokud se mi něco aspoň trochu líbí. Promiň. Je to pěkné...

03.06.2010 15:15:00 | 666 Idiot MCR

Zase přijde někdo a hrad postaví :)

31.05.2010 14:34:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí