Západ slunce

Západ slunce

Anotace: Začátek černého dne... Začátek života pro všechno, co ožívá až s umírajícím světlem...

Zapadá slunce. Končí den.
A beton barví do ruda.
Teď každý člověk svoboden.
A noc si jako obluda
ze starých bájí brousí drápy.
Mohutné zívá tlamou lví.
Teď mrtví ulicemi kvapí
a živí lezou do rakví.
Zapadá slunce. Mělce dýchá
z posledních sil svých boží den.
S ním zmírá snad i lidská pýcha.
Teď každý člověk svoboden.
Fialově a růžově a žlutě.
Zlatě, tak slunce zapadá.
Ta krása vždycky ohromí tě.
Všechno, co život vezme, dá,
najednou vidíš pohromadě.
Zažíná noc a končí den.
Najednou tma. Je po parádě.
Teď každý člověk svoboden...
Autor Descardea, 03.06.2010
Přečteno 224x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, Zorenka Ježková, malá slečna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí