Lergia

Lergia

Anotace: Báseň jakou lze jen napsat po noci hrůzy...

Lergia

Ve středu pokoje na matraci ležím.
Z venku sálá těžká vůně akátů,
indigové nebe plno dukátů.
Nos mám ucpán, jistěže nespím!

Snad Vincent, jeho voda, jeho slunečnice
rozjasní můj nos, mé oči, moje líce.
Těžkost vzduchu se zvedá.
Jen můra světlo lampy hledá.

Cvak, černý satén padá.
Jen srdce bije jako zvon - bumbum bumbum...
Táhlí tón nocí se vkrádá,
už svítá, zlato se lije jako rum, jako rum...

Myšlenky sypou se jako noty blues,
sypou se mi z hlavy.
Já poetem hnusu, lásky, slávy.
Prosím, jen mi dejte světa taky kus...
Autor Dominik Plesr, 07.06.2010
Přečteno 298x
Tipy 4
Poslední tipující: ziriant, hypertenze, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dáme Ti kousek modrého ráje a Culík přidá St.Líbí se mi,jak je napsaná.

08.06.2010 06:56:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí