Lest

Lest

Anotace: Aby zabránila dalšímu krveprolití a obléhání města, svedla a opila vůdce vojáků, kterému pak spolu se svou služebnou uťala hlavu... Inspirace v obrazu..

Ochutnej a uvidíš,
co vášně skrývá svět.
Vlastním srdcem pocítíš,
ten sladce hořký jed.

Ochutnej a vzdej se citům,
vzdej se tajům podmoří.
Zbav se tíhy svého štítu,
vždyť tonout můžeš v rozkoši.

Oddej se té slastné touze,
se světem pojď si teď hrát.
Ve víru smrtelné bouře,
vždyť výzvy ty máš tolik rád.

Vynesu tě k oblakům,
dám ochutnat ti vína.
Ach, ty sladký hlupáku,
tak snadná věc to byla.

Zastřené máš oči vínem.
Udělám co musím.
Tvé skutky ti splatím činem,
jež z duše se mi hnusí.

Vyhrát směl jsi stovky bojů,
nepřátele mečem tít.
Teď žena stáhla tebe dolů
a na krku tě chladí břit.

Za tvé podlé vraždění,
za to tě čeká trest.
Končí tvoje běsnění,
své hříchy musíš nést.

Pro každého si přijde čas,
ať později, či dříve.
Zotročil jsi spoustu krás,
zabíjel jsi živé.

Žádnou lítost necítím,
jednám v právu,
to je tím.
Autor Sýkorka07, 07.06.2010
Přečteno 271x
Tipy 13
Poslední tipující: Izza, jedam, Květka Š., CULIKATÁ, Isquieasuus, malá slečna, Kars, hašlerka, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky popsaný příběh ku mně přiběh

07.06.2010 21:55:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí