S hlavou sklopenou

S hlavou sklopenou

Anotace: není dobré odporovat vrchnisti, když jí moc jde do zlosti...

Jak jsi bohatý,
abys mohl sáhnout na mě?
nebo dosáneš mi na paty,
když dovolím ti tak?

Nedráždi krále,
když na trůnu sedí,
když hoduje a slaví.
Otoč se a bež čelem vzad,
nebo za králem stojí
a vždycky bude stát
ten hrozný krutý kat.

Když král praví,
chci samé dobré zprávy,
najdi byť jedinou,
neb budou padat hlavy

máš li svou hlavu rád,
vic než pod sekyrou kat,
mlč když mlčet máš
a mluv s hlavou sklopenou,
když na krále se díváš.

Budeš vždy jen podaný,
stejně jako já,
však role je to lepší,
než býti otrokem
a běhat nahý v dešti.
Autor greenus, 09.06.2010
Přečteno 278x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí