Slzy kurtizány

Slzy kurtizány

Anotace: ...

Ke skále přikována
sluncem rozpálena napůl
katové přicházejí s meči
měsíc odplul

Nevinná kurtizána
s očima ve tvaru vějíře
s úsměvem Prométhea
zemi obdařila

a v rytmu salsy
nesla se touha katů
pro popelavé vlasy
pro perly z jejich šatů

Jak slzy smáčely jich ústa
prali se o poslední kapku
stékala z očí kurtizány
po smutném dívčím krku

Bol jako křídla černých labutí
stal se deštěm věčnosti a ticha
vnořené do letu z perutí
zpěvem ji utnout, ať nenaříká
Autor Káňátko, 13.06.2010
Přečteno 306x
Tipy 9
Poslední tipující: Duploxxx, BARBYE, Black rose, Zorenka Ježková, Bíša, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásné, i když smutné :)

21.06.2010 19:21:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí