První den

První den

Anotace: může být také hned i poslední...

Vzpomínkou, zůstalo pouhé prostěradlo,
na tebe, rudý flíček uprostřed dek,
a na naše poprvé, vždyť říkal jsem, že to nevadí,
zůstal pouhý ranní opar, a o to více jsem si tě bral.

V náručí, když ses rozplynula v mlhu,
hvězdy na nás se skrz otevřené okno dívaly,
povzbuzovaly, ale už ti nebránily,
když k ránu potichu ses, skrz to okno, vytratila.

I tu květinu, co jsem ti k první schůzce koupil,
nechala jsi ve váze, vedle flašek od vína,
kde tvá počestnost, soudnost, vzala za své,
tam teď sedím, dopíjím zbytky, a skrz zavřená víčka,
derou se slzy.

Neměla jsi být má poprvé,
neměl jsem být tvůj poprvé…
A ty?

Jen k ranním mlhám se k podzimu obracím,
vždyť k nim ses schovala,
abych nikdy tě už nenašel a tvé tělo,
abych už nikdy, ani slůvkem, neotravoval…
Autor Láďa, 13.06.2010
Přečteno 228x
Tipy 11
Poslední tipující: Zorenka Ježková, Bíša, labuť, Psavec, Mbonita, Linzerka, Kapka, CULIKATÁ, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A víš, co je na tom všem to nejsmutnější? Že každé poprvé je vlastně naposled.

13.06.2010 17:20:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí