Budoucnost

Budoucnost

Anotace: dívám se nazpět, protože se bojím zítřků...

Z budoucnosti zůstalo pouze zrníčku máku,
na poli, uprostřed svých věrných známých,
kde v dalším množství se ztrácí,
ta jediná, pro nás, uskutečnitelná současnost.

Vlčí mák větrem rozehnán do dálek,
kde v svůj potěr svým tělem chrání,
snaží se vklíčit, opět zkusit žít,
svůj život, jedinou cestou kráčejíc.

Déšť jen jak slzy z očí neviditelných,
pátrá po kousíčku vláhy, zvadlé pole,
kde v šumění stromů, listí opadává,
i přes to, že teprve jaro teď začíná.

Šedivá obloha pokryta stínem,
sněhové vločky na ústech se roztékají,
a ruce místo pohybů chtěných,
jen po stehnech, do oblak zpět se stahují.
Autor Láďa, 14.06.2010
Přečteno 238x
Tipy 12
Poslední tipující: Zorenka Ježková, Bíša, Mbonita, Psavec, mademoiselle secret, ziriant, Květka Š., Hazentla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-))Parádička pro Zorindu!

15.06.2010 13:56:00 | Zorenka Ježková

St..

14.06.2010 14:10:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí