Půlnoční sen

Půlnoční sen

Anotace: když na hvězdy se dívám a vidím pouhé mraky, snad o půlnoci zachtělo se psát...

Půlnoc, pouhý stín měsíce,
uprostřed souhvězdí smyšlených,
sen, bez špetky příběhů a pohádek,
a anděl beze slov v ďábla mění se.

Nad krajinou s harfou rozladěnou,
město k nebesům vzdává svůj hold,
s křídly od vědců fyzična,
i básníků co peří slepují si potají.

V slova beze střech osamělá,
schovává se mnoho z písmenek „B“,
kdy slunce v západu červánky vyrábí,
a mlžný opar k ránu nohy nám políbí.

A pak, v slovech skrytý sonet,
básníka, který své vlastní jméno nemá,
pouhý odpad z poetických umělců,
co své srdce ostatním darují…
Autor Láďa, 16.06.2010
Přečteno 233x
Tipy 3
Poslední tipující: Květka Š., ziriant, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A psalo se pěkně..
ST!!

16.06.2010 10:42:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí