Cizince polí žena

Cizince polí žena

Anotace: ...

Ve vlasech z bílých hor
cizinec volal k polím
dýmem se zjevil v býčím běhu
v propasti koňských kopyt

Ve sněhu poznal stín
své ženy z vlčích máků
hledal ji v očích padlých dubů
bez požehnání mraků

Na cestě z jejich stop
vítr se zvedal k lesům
jak peří z křídel klidu
pokřtěné z žitných klasů

Zavoněl jarní tmou
když kdkysi v nivách zmizel
jako stíh z vidin poustevníků
blížencům světla zasel

Stala se vinou stěn
bez nebe ztracená a jiná
hledaná v bledých stéblech trávy
cizince polí žena...
Autor Káňátko, 16.06.2010
Přečteno 281x
Tipy 5
Poslední tipující: BARBYE, Kajaro, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné,líbí se mi.

17.06.2010 06:51:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí