Řeko

Řeko

Anotace: Kde jsi.

To co bylo, bylo špatné
a ty říkáš, že nemá být
říkáš to s odporem ti vlastním
a nenechala bys mě jít.
Nevíš, co všechno jsem já prošla,
zkratky po lesní pěšině,
a kopcích, které přeskakuji,
i když mě držíš v rovině.
A ani já si nejsem jistá,
kudy vedla ta cesta tvá,
v každém případě připadá mi,
že jiným směrem než ta má.
Co řekla bys mi, kdyby jsi
viděla mě se topiti
v močálech, mořích, řekách našich,
ve slámě, nikdy ve kvítí.
To nikdy, nikdy nepotká mě,
zhýralá jsem a marnivá,
pro mě tu není ničí rámě,
prázdná sklenice zazpívá.
Ta provází mě léta, věky
vteřiny, roků tisíce,
na chvilku ona ukáže mi,
to, po čem toužím nejvíce.
Autor coffeemaker, 17.06.2010
Přečteno 276x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přesně tak...

17.06.2010 11:50:00 | coffeemaker

na dně sklenky kapka vína zbyla,
ve víně pravda, naděje i síla...

17.06.2010 09:27:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí