Jsem páže.

Jsem páže.

Anotace: Na nádvoří slyším buben,povolává.RUKUJE!!!

Sbírka: Včera,dnes,zítra

Pust mne pane do boje!

Já ovládám ty nástroje,

meč, dýka, palcát, kuše

Rukou vytřesu z nich duše!!!



Na nádvoří slyším buben, povolává...RUKUJE!



Za tebe pane chci se bít

Na boží slávě pak naleznu klid.

Jsem sice ještě páže,

však ruka má již mečům káže



A v řadách mohutných nepřítel se šikuje.



Tys vyvedl nás z temnoty,

Ač často klel´s do holoty.

Nepřítel za kopcem jak smečka vlků vyje,

Věz že naše srdce pro tebe teď bije.



Vesnice pod lesem, tam nepřítel drancuje!



Vojenský roh zdivočele vyje

O štít erbovní tvůj meč teď bije,

A pak se ozval zvonivý tvůj hlas.

"Ať nepřítele vezme ďas!"



Nikdo meče, zbroje nešetřil, vždyť kovář nové ukuje.



Ta mela konce nebrala

Luna slunce zahnala.

Poslední šarvátky chýlí se již k svému konci.

Zády k sobě stojíme na malinkém kopci.


A kolem kol nepřítel hrstka se raduje.



"Odevzdej nám pane meč" to pravil nepřítel hrdý

Spanilý let nože uchystal mu konec krutý.

Desítka nepřátel na steč vyrazila.

Zbytek již smrtka v nerovném boji porazila.



Raději život položí se ctí, nežli svůj meč daruje.


šílený ryk vydral se nám z hrdel.

"Nezemřem tu pane můj!!" nakopem jim pr...!



A kolem smrtka s kosou rozpustile tancuje....
Autor Pelony, 17.06.2010
Přečteno 266x
Tipy 2
Poslední tipující: Tomáš Přidal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na literu, vítej mezi amatérskými básníky.
Máš můj obdiv, rád si od tebe přečtu i další věci, až sem něco dalšího hodíš. Vzhledem k tvému věku je to velice zdařilé:-)
Děkuji Ti za příjemné čtivo;-)

Tom

17.06.2010 14:44:00 | Tomáš Přidal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí