Šedý poustevník

Šedý poustevník

Anotace: Jo, žít si tak jako poustevník, bez řečí a bez lidských řečí...co bych za to někdy dala ;)

Sbírka: Postupem času...

Tiše se mu zvedá
Jeho kápě šedá
Pod kapucí ukrývá si
Bledou tvář a bílé vlasy.

Na rukou se setkávají
A síť pavoučí utkávají
Drobné vrásky v dlaních,
Jež vytvářejí kalich.

Kalich, kde teď voda zurčí
A v ní vytváří obraz tvůrčí.
Ve vodě prý můžem spatřit
Budoucnost, co máme zažít.

Tak pravila ta moudrá hlava,
Co lidem se teď vyhýbává.
V klidu chce si žít,
Svým životem sám jít.

Tak necháme ho kráčet dál
Po pouštích i pustinách.
Snad dostane co chtěl vždy mít –
- svou samotu a stálý klid…
Autor wendy.poezie, 17.06.2010
Přečteno 252x
Tipy 4
Poslední tipující: Sweet KiWi, mida, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí