Pastva

Pastva

Anotace: ... (Deml:Moji přátelé)...

Dneska jsem
pohladila vršky stébel
některé plné,
jiné spíš šimraly,
jako slova, co vypouštíme z úst.
Pak jsem je zvěčnila
na plátno obílené,
ony jsou mým světlem,
rýhované sluncem
a kameníkem,
neboť sloupy mají stoupat
až do nebes.
Je v tom něco výstředného
já jsem středem toho kolem,
ptám se chrp,
zda s nimi někdo mluvil
od doby Mých přátel,
a maluji do květů
jiné květy
a slova
a myšlenky,
neboť v poslední kaluži svítí to,
co je, i to, co není
a taky vše za tím.
Je to jako když se protrhnou mraky
a Hélios tě pohladí
svým paprskem,
ale také to tak není,
protože protrhlo se nebe
a za ním je
louka
s travou
a chrámy hmyzích božstev.
Autor voedor, 17.06.2010
Přečteno 248x
Tipy 7
Poslední tipující: přezdívka, Psavec, CULIKATÁ, Marfuša, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná tráva jako malovaná. Toto téma se mi vždycky líbí a v tvém obrazném podání ještě více. JOJO, dobrý

17.06.2010 21:36:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí