Strach ze smrti jeví se různě...

Strach ze smrti jeví se různě...

Anotace: A tak to vážně chodí

Strach ze smrti jeví se
jak ohavná myš na míse.
Až jednou stojíš smrti v tvář
tu zjeví se ti svatá Mář.

Svatá Mář a černé máry
a z těla tvého visí cáry
spíchlé ševcem narychlo
šup ho tam - a už se šlo.

Průvod černých oděnců
a krajní pás vyděděnců
civí na tě zpovzdálí
či snad se někdo odváží
rakve tvé se chopiti
a v druhý břeh ji složiti?

Jen nevinnost vtělená
a stínem předků vláčená
z očí jí plá prozřetelnost
než do hlíny vklá sivou kost.

A co zmůže ten nebožtík
než šeptat své tiché dík?
Vděčnost ta tu dlouho bývá
na onom břehu však brzy splývá.
Autor Kimbbu Johannis, 19.06.2010
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí