Vyznání

Vyznání

Anotace: Vyznání (tuto báseň jsem nikdy nechtěla zveřejnit na netu, ale změna je život)

Myslel sis, že jsi ten, koho všichni milují,
myslel sis, že jsi ten, koho všichni obdivují.
Myslel sis, že jsi bohatý a že jsi našel štěstí,
že už ti život nedá rány pěstí.

Myslel sis, že už všechno na světě máš,
že všechny rady a moudrosti světa dávno znáš.
Myslel sis, že na tebe nikdo jiný nemá,
že ústa tvých protivníků jsou stejně němá.

Dej a bude ti dáno, ber a bude ti bráno,
já říkám - hraj na nervy a bude ti na nervy hráno.
Myslel sis, že změna modrého kabátu do oranžového ti pozici zlepší,
ale tvou dobrou stránku a tvé kladné city to zmenší.

Myslel sis, že když jako holub na růži přiletíš,
že hodně vysoko sám doletíš.
Myslel sis, že děti se jak roboti naprogramovat dají,
ale zde tvé dokonalé ledy náhlé tají.

Cizí paní ti lásku dá a tvé děti tě odmítají?
Myslel sis, že jiní jim mozky vymývají,
ale ty jim vymýváš jejich srdce, které se osamělé a prázdné zdají,
svůj smutek chlapec moc dobře před světem tají.

Myslel sis, že když budeš mluvit krásně a výlety budeš podnikat,
do jejich citlivého nitra, že budeš pomalu vnikat.
Cizí paní si použil jak střelnou zbraň,
na jejich city to působilo, jako kdyby je kousla zlá saň.

Myslel sis, že máš spoustu přátel,
teď se chováš jak ten černý datel.
Klováš jim do srdce, a za zisk a peníze, přátelství obnovuješ,
nevíš, že tímto strašně moc riskuješ.

Přátelství se neměří penězi, ale láskou k příteli svému,
tyto slova však nic neříkají myšlení tvému.
Myslel sis, že náš vzornou a celistvou rodinu,
nevím, ale tak se všichni chovají jen hodinu.

Pak se všichni začnou chovat jako hovada,
kdy nejlepší je jen ta jejich rada.
Pomluvy, drby, moc a prachy - o nic jiného nestojí,
rány od nich se v mém srdci vůbec nehojí.

Myslel sis spoustu věcí, o kterých zbytečné psát,
prostě ses rozhodl, že budeš sám sobě lhát.
Přátelé tě jednou zradí, žena půjde za bohatším,
nejhorší je, že klidně půjde i za mladším.

Rodina se rozerve, manželku už nenajdeš,
na samý kraj propasti sám dojdeš.
Budeš opuštěný sám s alkoholem, cigaretami a dluhy,
které pro tebe budou těžší než obrovské pluhy.

Tvé děti si k tobě snad cestu najdou sami
ale vždy než "tati" řeknou raději "mami"...
Autor Rezka Štrochová, 20.06.2010
Přečteno 358x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí