Vlaštovka

Vlaštovka

Anotace: ...aneb jedna vlaštovka jaro nedělá

Vlaštovka

Když vlaštovky letí na jih
K nebi tiše vzhlížím
Pln marné naděje

Nad světem se stmívá

A ocasy vlaštovek krájí jaro
Když tma usedá jim na křídla
Tiše pláči

Na svět padá tiše tma
Aby mohlo vše tiše spát
Hladím vlaštovce křídla
Zlomená pod tíhou tmy

A její družky pláčí unášeny větrem
Držím ji v dlani
A cítím její strach
Nevím jak jí pomoci

V letu zbylých vlaštovek slyším jen ticho
Tak tisknu ji k srdci

Tma vsakuje se do jejich per
A nedovoluje jim létat
Zadržuji dech
Když jaro skrývá tma
A těla jsou rozházená

Mlčky tisknu svoji vlaštovku
A ona se chvěje
Zbyla poslední ze všech

Již nikdy se nevrátí
Nikdy nepřijde jaro
Poslední vlaštovka
A věčná tma
Autor Jesper, 22.06.2010
Přečteno 324x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ, Niky88
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jaro příjde, jen musíš chtít...:-)

24.06.2010 19:22:00 | ir.is

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí