Panu učiteli s láskou

Panu učiteli s láskou

Anotace: tuhle báseň jsem napsala se spolužačkou pro odcházejícího učitele

Matika těžká může být
to nám ale neva
čelem se k ní postavit
je to jenom věda.

Výpočty a vzorečky
zavaří nám mozečky
rovnice a nerovnice
přivedou nás do blázince.

Učitel to vysvětlí
pak to půjde líp
když to každý pochopí
bude radost mít.

Potom příjde písemka
pletou se nám písmenka
co je R a co O
kolik, že je vlastně ró?

Verča se hlásí pořád
odpovědi špatné jsou
co k tomu ještě dodat
vědomosti nelezou.

Monča s Míšou kecají
napomenutí nedbají
jaké učivo se probírá
to je málo zajímá.

Maruška je hlavička
příkladům rozumí
sem tam nějaká chybička
nikdo líp to neumí.

"Holky vy v tom máte zmatky
vždyť to je učivo ze základky
jak chcete zvládat těžší věci
tohle je banalita přeci."

Matika nám kazí prospěch
přesto jsme to daly
už to je pro nás úspěch
strašně jsme se namakaly.

Konec roku tady máme
na Vičara vzpomínáme
skvělý učitel to byl
a výlety nám zpříjemnil.
Autor malý ďáblík, 22.06.2010
Přečteno 629x
Tipy 2
Poslední tipující: 4LJFilip, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí