..AB ANTIQUO..

..AB ANTIQUO..

Anotace: ..i o lidech - neb tohle spolu prostě souvisí.. (RATIO NATURALIS QUAEDAM LEX TACITA)

Dvakráte do stejného toku nevstoupíš!

A tohle přísloví by dalo shrnouti se asi tak:
že NIC a NIKDO nebude už stejný jako dřív…
Tak nemá žádnou cenu dávat svoje ego na odiv
Myšlenky stejně jako činy nechť letí jak pták
už právě proto jen. A nebo líp – tím spíš!

Dvakráte stejnou chybu jenom blázen učiní!

A tohle úsloví by dalo vsunouti se do jediné věty:
že poznání a zkušenost jsou kroky k pochopení…
Tak nemá cenu gesty šálit, skrz úsměv zuby cenit
Moudrost buď v lidech prostě je či přicházívá s léty
už právě proto jen, by našla si svou svatyni!
Autor šuměnka, 24.06.2010
Přečteno 308x
Tipy 17
Poslední tipující: Čoki, Bíša, hašlerka, Mbonita, Zasr. romantik, Psavec, Květka Š., Skalsky Pavel, labuť, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Esse est percipi - Být znamená být vnímán...

28.06.2010 23:11:00 | Bíša

...právě tyhle němé zákony fungují líp než ty psané...ST!

25.06.2010 20:45:00 | hašlerka

moudrost ..je
pěšina cos prošlapal sis
sám
rám obrazu duše
portrét plný vrásek
drápek co zasekl se do myšlenek
a nutí je k životu...
tady..tu...

ST

24.06.2010 20:32:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí