..VIA DOLOROSA..

..VIA DOLOROSA..

Anotace: ..zcela emoční a náhlá reakce na báseň "Realita - od zelené víly" (tímto jí děkuji)

Všechny ty oči plné bolesti i statečnosti
Všechna ta radost upřímná a platící
jsou naším svědomím a naší vlastní zvonicí
by zamyšlení už se dostavilo spolu s účelností...

Všechny ty útrapy a srdcervoucí chvíle
Všechna ta malá stvoření nesoucí ortel náš
jsou naše berličky, za něž se v pekle smaž
lide, co spěl jsi ku slávě - přitom žil rozmařile...

Až uvědomění si najde cestu pravou
Až zášť i závist půjdou do kytek
pak v lásce najdem´ lék i cestu nebolavou

Až pochopíme, co je přebytek
Až konečně už začnem´ uvažovat hlavou
pak nemoci i bída světa odejdou s vší slávou...
Autor šuměnka, 24.06.2010
Přečteno 324x
Tipy 24
Poslední tipující: Čoki, 4LJFilip, Bíša, hašlerka, Mbonita, Zasr. romantik, Psavec, jedam, carodejka, danav, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak, jak Ti pode mnou!

28.06.2010 23:04:00 | Bíša

úchvatné..ST!

25.06.2010 20:46:00 | hašlerka

kříže a křížky
na cestě
radost daná nevěstě
v tu minutu
kdy řekne ano
květy i ambrózie
žije v nás ta cesta
cukrátek i hořkosti dóza
prostě via dolorosa..

ST

24.06.2010 20:27:00 | Mbonita

Pěkné St!

24.06.2010 20:09:00 | Zasr. romantik

Pročítám tvé cituplné veršíky, jsi človíček se srdíckem na dlani.

24.06.2010 11:42:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí