Blues pro Václava Hraběte

Blues pro Václava Hraběte

Anotace: Jelikoš věnoval svůj blues bláznivé holce, což já rozhodně jsem a ke všemu ještě chodím na gymnázium, které nese v názvu jeho jméno, rozhodla jsem se složit takový krátký blues pro něj.

Sbírka: Okvětí melancholie

Do vlčích máků
házím svoje zoufalství.

A v dálce hraje blues...

Klasy obilí tančí do rytmu s větrem,
natahují ruce i pro mne.
Zvou mě,lákají mne na parket osamělosti
a čechrají mi přitom mí dlouhé vlasy.

A v dálce hraje blues...

Stromoví se sápe k nebi,
kde jeho větve zpívají andělům.
Andělům, kteří hrají blues,
ten omamný blues,
jež zní i v mé mysli.

Ptáci zpívají,rozpínají křídla,
jimiž objímají svět a naslouchají
těm tónům blaženým.
Včely opylují tóniny a přinášejí pokoru.

A v dálce hraje blues...

Kopce zdobí horizonty srdcí znavených
a našeptávají zapomenutá slova těm,
kteří je marně hledají.
Tichá zákoutí se probouzí k život,
aby dala sbohem jaru.
Radost má tisíc podob,
přesto všichni známe jen tu jedinou.
Tmu zdobí zbaběle hvězdy
v opojení kouře z cigaret..

A v dálce zní blues..
Autor Dullsinea, 26.06.2010
Přečteno 338x
Tipy 10
Poslední tipující: Čoki, Labanda, Mbonita, drsnosrstej kokršpaněl, teď už nikdo, labuť
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dullsinea by měla publikovat ve školním časopise.

06.09.2010 22:01:00 | Jeníček.

st pěkné

28.06.2010 00:19:00 | Labanda

myslím, že z tohodle by byl nadšenej, + +

26.06.2010 20:37:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Rozpustit si vlasy, lehnout si do voňavé trávy a dívat se do nebe... jen tak...

26.06.2010 09:28:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí