Srdce jako formule jedna

Srdce jako formule jedna

Anotace: O lidských touhách

Srdce jako formule jedna
Zařazeno, poletí lehce nad zemí
Všichni budou koukat a z toho blázna
Který jede tak rychle
Se stane světec, pokud ovšem nevyhladoví
Z touhy.

Sny jsou dominantní přátelé
Popadnou člověka za prsty a trhají
Jsem jako jejich večere
Sní mě nebo odnesou
A ještě se od nich dozvím, že je se mnou nuda
a že si mám pohnout, protože ráje nečekají.

Pokouším se bránit, byl jsem vychován slušně.
Sen se ale směje mému všemu veškerému
Zboř to a jdi za mnou, nemá smysl
se dívat dozadu, pouč se od bohémů
Anebo rovnou od Bohů
A když už si připadám jako poddajné
vejce smažící se na pánvi
Dokonce si užívám horko okolo

Tak přijde další sen
V mužském nebo ženskkém obleku
nebo jako vykoupané dítě před usnutím
Zase musím šmátrat po řadící páce a mít
srdce jako formule jedna
Pokud ovšem v rychlosti pouličního světla
Se dneska s vámi nesměju naposledy.
Autor Kéž bych byl kytička, 26.06.2010
Přečteno 251x
Tipy 5
Poslední tipující: Mbonita, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí