Babička

Babička

Anotace: to je muj dluh tobě..babi

Je jen jedno místo na světě, kde můžeš volně dýchat,
jen jeden hlas stáří, který budeš slýchat,
jen jedny ruce zvrásněné, jež tě chtějí hladit,
byť celý svět prokleješ, s ní se nesmíš vadit.

Ten pár očí zelených, v stříbře skrytý vlas,
můžeš se ho užít jen na krátký čas.
Jenom chvíli máš u ní zázemí,
jen pár let smí zůstat s tebou na zemi...

Až nadejde její doba,
nedovol,by přišla zloba.
Vzpomeň, jak jsi byla malá,
vzpomeň co ti říkávala..

Své slzy setři z mostu duhy,
truchli jen chvíli, nedělej dluhy..

S kyticí růží vydej se kolem hřbitova.
Usměj se na svět, přestaň se litovat.

Pak ohlédni se naposledy k pomníčku,
ale nikdy nezapomeň na svou babičku!
Autor gaginas, 20.06.2004
Přečteno 1451x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí