Bezjádrá

Bezjádrá

Anotace: třešně, hrušky, hvězdy.. ale chtěla jsem to napsat úplně jinak:)

Bez začátku jablečná stopka,
bez hvězdy letící kometa,
ocas vznáší se, hopká,
jiné hvězdy rozmetá,
sám je jedna prokletá.

Okvětní lístky bez květů,
bez pecky červavé třešně,
to jak vesmír bez světů,
bez gravitací směšně
planety proplétá.

Bez knotu vosková svíčka,
závodní kolo s jiným středem,
bez kočky nitka klubíčka,
letní rybník zašitý ledem,
protkané rosy sádra.

Bez větví poletující list,
jak bez člověka padající slova,
kde se vzala tvá čelist,
vypouští je znova,
jak hruška hnilobu,
lidé jsou
ovoce bezjádrá.
Autor Jiná, 28.06.2010
Přečteno 226x
Tipy 13
Poslední tipující: Čoki, Bíša, JohnyD., Monica., Mates.21, Psavec, CULIKATÁ, malá slečna, Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poslyš, dovedeš ze sebe vyprostit takové neuchopitelnosti.. jak to děláš? je to pro mne div divoucí

28.06.2010 16:44:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí