Havran

Havran

Anotace: zpívaná poezie

Mrtvý havran leží v poli
zima všude, až to bolí
bílá pláň, v ní černá skvrna
černý démant s modrým leskem
ztuhlá zem se chvěje steskem
na sníh nasypáno zrna -
polní zvěř tak člověk hostí
v čase, kdy on sám se postí,
kdy se kaje ze svých hříchů.
Do kruhu se slétli bratři
slétli z velké mrazné dáli
kolem těla posedali -
proč ti, bratře, tvoji věrní
proč ti oči vyklovali?
Autor Dolma, 29.06.2010
Přečteno 291x
Tipy 10
Poslední tipující: Gabrielle, Teop, Dominik Plesr, Psavec, rezina, CULIKATÁ, Malá Lucije
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Venku peče, zima v dáli...
ST

29.06.2010 20:50:00 | rezina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí