Měsíční chléb

Měsíční chléb

Anotace: ....

Jen černé oči
z tůní zamrkají
aby otevřely nebe stejně tmavé.

A Ty víš a znáš
že mraky oblohy noční
probudí sny v mysli mé
do představ skrytých hvězd
které ani zlatem svým
neprosvítí nic z toho
co obloha ukryla.

Obrys těla nahého
se stane vílou
co ponoří svůj půvab
do vod řeky
ospalé již od pramene.

V té chvíli
vypije měsíc vody veškeré
aby zasytil břicho
krví hvězd
jenž ponesou na bedrech svých
osudy zrozených a mrtvých zároveň.

Zlomený rákos cestu překříží
a na ten kříž
uloží chodec tělo své i Tvé
aby se rozplynul čas
v nicotě zvadlých úpolínů.
Autor Jan Urban, 30.06.2010
Přečteno 365x
Tipy 29
Poslední tipující: hašlerka, Lota, Dygi, Verena, Jiparo, Gabrielle, Špáďa, 4LJFilip, oběžnice, Divoženka1, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké.

Zlomený rákos cestu překříží
a na ten kříž
uloží chodec tělo své i Tvé
aby se rozplynul čas
v nicotě zvadlých úpolínů.

05.07.2010 14:44:00 | carodejka

uz je to tak strasne davno a nekdy prece jako vcera... cerne sametova basen se tu pro ni rozprostrela

01.07.2010 23:38:00 | janewe

***:-)***

01.07.2010 13:47:00 | sluníčko sedmitečné

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí