..čajové poetično..

..čajové poetično..

Anotace: komentář k básni: Minulost v čajníku od Marka-mardase.zl - líbil se mu, tak publikuji

V zátiší starého budoáru
Na tácku z tepaného stříbra
leží prastará libra
v prachu čajových dýchánků, o nichž už nemám páru...

Na zdi dlí tygří kůže
A v jeho žaludku as kdysi ovce byla
Likérem z karafy by mysl má se oživila
a projasnil by ji jen prolínající se světla kužel...

Těm poetickým chvilkám odzvonilo
Hvězda, glanc, úslužnost se odstěhovaly
a pouhých řádek pár tu nastiňuje, jak se žilo

Bývalo hřejivě a milo
Čaj z čajníku se vypil a už nepálí
což hrnek s táckem nadobro pak usmířilo...
Autor šuměnka, 01.07.2010
Přečteno 274x
Tipy 22
Poslední tipující: jedam, Mbonita, P.P.S., Čoki, Špáďa, Monica., labuť, Petbab, Psavec, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná čajová..vońavá báseń ST!

05.07.2010 17:47:00 | xoxoxo

Příjemno mi udělala nejen v mysli a na duši...

02.07.2010 14:29:00 | Špáďa

Je dobře že jsi ji sem dala,
tak tem roztomilý čajník
potěší víc milovníků čaje...
ST..

01.07.2010 17:40:00 | Květka Š.

Moc se Ti povedla,je velmi hezká.

01.07.2010 16:27:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí