Několik milionů

Několik milionů

Anotace: O přemrštěnosti a přílišné mnohosti světa

Několik milionů
sprostých slov
jen tak, abychom mohli mluvit
Mlčení je pro člověka příliš krásné.

Několik milionů vizionářů.
padělek
pozlátko, cukrová vata
Ale třeba proto, že mít jen pár dobrých
lidí s tváří jako ztělesněný soucit
se jaksi nehodí do zdejšího babylonu
Jeden dobrý prorok může být někdy
pro lidi příliš krásný
tak krásný že ho nemůžou unést

Několik milionů románů
romantických.
Buddhista by skoro řekl
Abychom nezabíjeli strom
Možná minulou matku.
Důchodci čtou
Danielle Steelovou.
úsměv
vzpomínka
nostalgie pak
melancholie
a nakonec slzy
stáří
jim ten nevkus snad ještě lze odpustit.
Ale stejně
Jedna opravdu dobrá kniha může být
pro člověka příliš krásná
Tak krásná, že si nikdy neudělám čas ji přečíst

Několik milionů mravností, etiket
Jen proto že dobrota se nedá zvážit
ani změřit a ani nakrájet
Bohudík
Bohužel
Nemůžu vás dle zákona a slušnosti
hladit ani moc objímat
ani vám naplno dát sám sebe
Můžu vám dát přednost ve dveřích
chlapci a děvčata
Protože
Toho jednoho co je dobré
Je pro člověka někdy
trochu škoda.

Několik milionů ve všem a všeho
stačilo by klidně
to druhé slovo vypustit
zkrátka jen několik
s tím bych se spokojil.
Autor Kéž bych byl kytička, 01.07.2010
Přečteno 249x
Tipy 3
Poslední tipující: Akura, 4LJFilip
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí