Podle břehů tvé vzdálené rodné země

Podle břehů tvé vzdálené rodné země

Anotace: o životní lásce... může se to zdát velmi kostrbaté, ale v hudbě to zní celkem příjemně a rytmicky... možná, že to ještě upravím, podle instrumentace.

Sbírka: Věci neměnné

Podle břehů tvé vzdálené rodné země,
dojdeš po žluté i zelené rovnou ke mně,
bránu ti otevře muž s bílými vousy,
a hned zapomeneš jakou dívkou ubohou jsi.

O létech čekání ode mne si necháš vyprávět,
kolik jsem vypil slané vody a vykouřil cigaret,
i to staré kolo po strýci jsem nechal zrezavět,
vím, že se vrátíš, díval jsem se do karet.

I když se obloha tváří nelibně a temně,
pokus se jít podle břehů tvé vzdálené rodné země,
už chystám na stůl a zklízím pro tebe červené růže,
a pálím fotky tvého zesnulého muže.

Nebraň se osudové lásky, karty jsou rozdány,
přestaň se trápit a uléhat s žiletkou do vany,
vrať se do své země a oslavuj se svými krajany,
už zastřešil jsem kostel a opravil varhany.

Podle břehů tvé vzdálené rodné země,
panuje pokora a radost, jak tenkrát v Betlémě,
všichni se po tobě ptají, proč už tu dávno nesedíš,
proč na jiné muže se soustředíš???

Už upravuji vousy a zastřihuji knír,
krajané tě vyhlížejí, pustil jsem si pusu na špacír,
o tom, že se brzy vrátíš, naspal jsem perem na papír,
a od té doby mne oslovují sir.
Autor patrikus, 02.07.2010
Přečteno 296x
Tipy 6
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Zasr. romantik, Ollie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nojo.. kdybych to měl možnost někde nahrát, tak někam pověsím, všechno tady z literu, ale bohužel studio stojí veliké peníze :-(

19.07.2010 10:30:00 | patrikus

Koukám, že jsem četl a zapomněl dát body i komentář. Ale fakt by to bylo super dát odkaz, aby kdo chce si mohl poslechnout. :o))

16.07.2010 23:02:00 | Zasr. romantik

no, to je škoda... třeba to dám časem někam na Bandzone

02.07.2010 09:41:00 | patrikus

Mně se to líbí moc:) A škoda, že to sem nejde vložit i s tou hudbou...

02.07.2010 07:58:00 | Ollie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí