západ mysli

západ mysli

Anotace: západ slunce

Slunce už zapadlo
a končí den;
stejný jako ten před ním
a ten před ním
a ten před ním
a ten před ním..;

slunce už zapadlo
a krev se rozlévá po obloze;
odkapává z mraků a padá dolů
a padá dolů
a padá dolů
a padá dolů..;
padá k nohám afghánských vojáků,
padlých
a zapadajících;

slunce už zapadlo
a přesýpací hodiny už pozbyly písku;
není času nazbyt,
není času, jenž by pomohl lidem
umírajícím a zapadajícím,
umírajícím a zapadajícím,
na planetě krav a honců;

slunce už zapadlo
a končí den;
budík, pasta, oděv,
autobus tam, autobus sem,
mezitím peklo a nenávist
a padělaná radost na společenskou zakázku;
život v hlavě budík nevzbudí,
pasta hlavu nevyčistí,
oděv nezakryje chaos,
jen peklo přetrvává;

slunce už zapadlo
a končí den;
umíraj tučňáci,
umíraj vojáci,
umírá svět a Matka Příroda
podává trestní oznámení
na nás, co jsme ji zprznili;
a teď se mstí;

nebesa pláčí krev,
zapadá slunce
a končí den;
stejný jako ten před ním
a ten před ním
a ten před ním
a ten před ním..
Autor Ignu, 02.07.2010
Přečteno 197x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí