Čtyři v jedné

Čtyři v jedné

Anotace: Zdánlivě neslučitelné okolnosti

A já sedím. Na záchodě sedím
a hledím.
Hledím na tu nekonečnou mořskou pláň,
která se pode mnou hloubí.
Vodní svět s realitou
se tam spolu snoubí.
Nádherná zahrada, posázená květy,
uprostřed nichž trčí nedopalek z cigarety.

Červený tulipán plazí se po stěně pokoje.
Plazí se směrem ven.
Plazí se do boje.
Do boje o přežití ve světě za oknem.
Do větru, vanoucího v lese hlubokém.

Na podstavcích z bílého mramoru
stojí sochy
ve větru se zmítajících
stoletých javorů.

Maminko hoří!
Hoří mi srdce touhou po lásce
a mozek touhou po vědění.
Nejde se vyhnout otázce-
je tohle život, nebo není?
Autor Kajkaros, 02.07.2010
Přečteno 208x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí